Ett levande lantbruk

Hammarby Gård är ett av Södertörns större lantbruk och utgörs av 300 hektar åkerareal och 75 hektar betesmark. På gården bor förutom familjen Norlin ca 160 köttdjur och ett 20-tal basjkirhästar. Ett 40-tal inackorderingsplatser för stor häst erbjuds i två stall och i lösdrift.

Gårdens spannmålsodlingen går till livsmedel, foder och utsäde. Gården är också självförsörjande av allt hö- och ensilage till vintermånaderna till alla köttdjur, hästar i verksamheten och till inackorderade hästar.

Varje år producerar gården:

  • 1500 halmbalar
  • 3000 balar hösilage
  • 30 fullastade långtradare med spannmål.

Köttdjur

Sedan många år tillbaka bedrivs en högkvalitativ köttproduktion på gården. Merparten av gårdens kött levereras till Stockholms bättre restauranger med högt ställda krav på både skötsel av djuren och hanteringen under och efter slakt.

Gårdens stutar vistas utomhus året runt - antingen hemma på gården eller på större strandbeten längs med skärgårdskusten - ett samarbete med markägare sedan många år för att hålla strandängar öppna. Efter ca 2,5 år så är det dags för slakt på något av de mer småskaliga slakterier som numer finns i Stockholm med omnejd.

Från och med våren 2012 kan du som privatperson även köpa Hammarby gårds nötkött via vår samarbetspartner Skärgårdskött eller på bla:

Skärgårdskötts gårdsbutik på Tavastboda (Värmdö)
NK Saluhall.
Ica Maxi Haninge, Värmdö, Nacka, Lindhagen, Häggvik, Barkarby.
Ica Esplanda, Globen, Medborgarplatsen.
Ica Supermarket Tappström (Ekerö).