Vi ordnar uteritter året runt och i alla väder, främst på helgerna under höst-vinter-vår och alla dagar/kvällar under sommaren. Hos oss kan du rida en turridning i olika tempo i den takt som passar deltagarna. Tidsåtgång ca 3 timmar totalt med 1 1/2 timme aktiv ridning.

  • Nybörjare - alla vill prova att galoppera, det blir någon kortare galoppsträcka där det passar.
  • Mellantempo - alla vill galoppera, flera kortare galopper.
  • Ridvana - alla kan rida längre sträckor i galopp och hålla kontroll på sin egen häst utanproblem.
  • Tur de Lux - 1-2 personer privat - valfritt tempo, lite personligare, lite lyxigare i ensamt majestät.
  • Skritt och trav-promenad - för barn minst 10 år och vuxna som inte vill galoppera och som vill ha ett lugnare tempo och kanske ha någon som går brevid (OBS! Ledsagare ordnar du med själv om inget annat överenskommet!). Tidsåtgång ca 2 timmar, aktiv ridtid ca 1 timme inklusive instruktioner.

Gemensamt för samtliga typer av turridning är att vi sadlar på/av, kratsar hovar, borstar och pysslar med våra hästar. Den som vill hjälper till att ge hö. Efteråt fikar vi tillsammans.

Se information om lediga ridplatser och dagar för turridning under Lediga tider. Läs gärna också viktig information om vår olycksfallsförsäkring här intill!

Vi tar vanligen inte fler än 10 deltagare och vi blandar inte in deltagare med lägre kunskapsnivå än den angivna för respektive turridning. Är ni ett eget gäng får ni naturligtvis blanda som ni vill, men kom ihåg att det är den som kan minst som bestämmer hastigheten.

Vi har egna fina ridvägar och kanske får nybörjaren prova sin allra första galopp i vår roliga galoppbacke. Tidsåtgången för en turridning är minst 3 timmar. Vi samlas på utsatt tid och går då tillsammans ut i hagen och hämtar våra hästar. Vi binder dem vid väggen och sköter om dem och sadlar och tränsar. Det tar ungefär en timme innan vi är klara att rida ut och då rider vi aktivt i cirka en och en halv timme i det tempo som ryttarna klarar av.

Vi rider i skog och klättrar i berg och ökar takten på små slingrande grusvägar, kanske rider vi genom Tyresta By och genom gamla kulturlandskap.

När vi kommer tillbaka sadlar vi av, pysslar om, kanske masserar eller stretchar hästarna om vi hinner och har ork kvar. Sedan släpper vi ut dem i hagen igen. Den som vill hjälper till att ge hö om det är lunchdags, sedan går vi och fikar tillsammans.

BOKNING OCH BETALNING

Ring 070-2911151 Tina 

Eller skicka mejl till hammarbygard@telia.com

Maxvikt 80kg!

OBS! Betalning via kontokort på plats. OBS!

Turridning Hammarby Gård - Foto: Tomas Fransson

Lämplig klädsel för turridning

Oömma kläder som du inte är rädd om, rejäla skor eller kängor med tjockare sula och gärna klack. Gummistövlar om det är blött. Du ska kunna gå ut i leriga hagar och hämta häst! Långbyxor och helst ]ett par långa strumpor att stoppa in byxbenen i, annars åker byxbenen upp om du inte har tillräckligt tajta jeans. En tunn skjorta som skyddar armarna om det är sommar och varmt, handskar om det är kallt. En bra BH om du är tjej och tajta kalsonger om du är kille! Hjälm får du låna av oss.

Olycksfallsförsäkring

Vi har den bästa olycksfallsförsäkring vårt försäkringsbolag kan erbjuda för vår typ av verksamhet om olyckan är framme. Vi har westernsadlar med knopp att hålla i för den osäkre ryttaren, hästarna och ledarna är välutbildade, alla måste rida med hjälm, men trots det kan det hända olyckor. Hästar är djur, och människor är inte mer än människor, därför händer det förstås tyvärr saker ibland fast man försöker eliminera riskerna så gott man kan.