Lilla ridskolan 2018

”Lilla ridskolan”  har varit en stor succé och väldigt populär som vi  fortsätter med även 2018. Start lördagen 20/1. Här lär du dig grunderna i hästhantering, att arbeta hästen från marken och nycklarna från vår filosofi att rida med känsla. I Lilla ridskolan lär du dig mer om hur du beter dig runt hästar och vad grunderna i ridning går ut på. Vi blandar teori med praktiska övningar. Vi prövar skritt och trav både inne i ridhuset och ute i terräng och på grusvägar. Effektiv ridtid är 1 timme och total tidsåtgång ca 2,5 timmar. Efteråt fikar vi tillsammans.

Vi tar in max 10 ekipage per tillfälle och vi har åldersgräns från 10 år. Barn och vuxna som är nybörjare och osäkra behöver också en ledsagare som kan leda hästen runt i ridhuset eller på utebanan.

Vi ser helst att du kan förbinda dig till samtliga tillfällen, det brukar vara 8-10 ggr per termin. Har du inte möjlighet att delta vid något tillfälle ges du förtur att boka en Skritt- och travpromenad istället. I första hand ges de som anmäler sig till hela terminen förtur om platsbrist. Betalning kan delas upp på två gånger under terminen.

Lilla ridskolan passar dig som inte har så mycket kunskap om vare sig hästar eller ridning men är nyfiken på att lära dig. Både barn och vuxna ryttare är välkomna. Läs mer om tips för hur du kan vara klädd på sidorna om våra turridningar. För dig som leder hästen från marken, tänk på att det kan vara vått och lerigt i skog och mark och vid hanteringen av hästarna i hagen.

Vårterminen består av totalt 11 ggr vårterminen -18

Varmt Välkomna!