Så här går det till på ridskolan
Grupp 1 – gäller alla dagar – tar in hästarna från hagen och gör i ordning för ridning. Det kan vara lerigt, blött och mörkt så man får inte vara för bekväm av sig.

Grupp 2 hämtar ev. någon häst för att komplettera och då måste man kanske komma lite tidigare. De tar sedan hand om hästarna efter ridpasset, t.ex. stretchar, sätter på täcke om det behövs, och ger hö för natten.

Hästarna ställer vi upp och gör i ordning under tak utomhus, och varje lektionstillfälle är ca 2 timmar långt. Själva lektionstiden är en timme. Då är det medräknat att man ska hinna pyssla, sköta, och rida. Teori bakar vi in i lektionstiden.

 

Du kan gärna komma lite tidigare för att lyssna och se på när gruppen innan rider, om du har möjlighet. Då kommer du i rätt stämning och hittar rätt energi. Du kan stretcha lite medan du väntar så du blir mjuk och dina muskler förbereder sig för att jobba. Du bör också förbereda dig mentalt för att rida – varva ner, hamna i nuet, fokusera. Det är viktigt att du försöker hitta ”rätt kanal” eftersom hästar är mycket känsliga för energier. Har du rätt energi och inställning när du ”bjuder upp” din häst till dans, så har ni goda chanser att få en trevlig ridstund.

 

Rid din häst så den blir din drömhäst – den blir oftast inte roligare än vad du är

Hur? Det kan vi lära dig…

”Återbudare”

Kanske är du intresserad av att vara ”återbudare” och rida med ibland kort varsel på lektionerna? Du blir tillfrågad när det uppstår ledig ridplats, och tackar ja eller nej som du vill, och betalar per gång (240:-) Ridvana grupper och western.